Cum descopăr diabetul?

Între timp, aproximativ 8 milioane de germani suferă de diabet zaharat de tip II, diabetul zaharat. Experții sugerează că există atât de mulți care nu și-au recunoscut încă boala.

Cum recunoști că suferiți de diabet de tip 2?

Lucrul periculos al diabetului de tip II este că la început nu observați că sunteți bolnav. Creșterea nivelului de glucoză din sânge nu face rău la fel de mult ca hipertensiunea arterială.

Cu toate acestea, pagubele târzii și consecințele diabetului zaharat sunt grave: diabetul nedetectat și netratat de ani de zile poate duce la afectarea organelor și la tulburările circulatorii. Este cu atât mai important să se recunoască diabetul cât mai curând posibil. Vă spunem ce semne de diabet zaharat tip 2 poate fi și când diabetul este în pericol.

Există adesea un sentiment de sete crescută, asociată cu apă frecventă și oboseală. Factorii de risc pentru dezvoltarea diabetului de tip 2 sunt bolile existente în rude apropiate și obezitatea.

Pentru detectarea precoce, testele de glucoză în sânge și testele speciale de rezistență la insulină (HOMA și Indexul rapid) trebuie efectuate în plus față de măsurarea glicemiei.

Acestea sunt importante pentru că nivelul zahărului din sânge poate fi în intervalul normal pentru o perioadă lungă de timp, deși nivelul insulinei este deja foarte crescut și astfel indică un risc pentru diabet. Lăsați medicul să vă verifice valorile.

Limitele indicatorilor individuali de la care poate fi prezent un diabet de tip 2:

  • Indicele de masă corporală: peste 25 de ani
  • Zahărul din sânge alimentar: peste 120 mg / dl
  • Valorile HbA1c: peste 6, 5%
  • Trigliceride: peste 200

Citiți aici cum să obțineți un control asupra diabetului.

Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul