Oppbygging av tillit - hva skal jeg gjøre hvis det mangler tillit i partnerskapet?

Har du mistet tilliten til hverandre?

Tillit er den viktigste hjørnesteinen som et godt partnerskap kan bygges på

Gjensidig tillit er viktig i et partnerskap. Hvis det ikke er nok tillit, fører det raskt til sjalusi scener og spottet at partneren kan være på utkikk etter noen andre. Hvis tilliten mellom to partnere har gått tapt, er partnerskapet derfor ikke en god stjerne.

Hvorfor er tillit så viktig?

De som ikke stoler på nok, vil trodde alt for fort til gjengjeld. For eksempel kan en ferie med ens egne venner raskt bli en prøvelse, hvis han alltid har tenkt på ideen om at hun for tiden flirter med andre menn eller kanskje enda mer. WhatsApp-meldingene han sender henne hver time, virker som kontrollmeldinger til henne, noe som gjør henne stadig mer tvilsom om forholdet.

Mennesket lærer å stole på andre, allerede i barndommen. Så det er alltid en grunnleggende tillit mellom barn og deres foreldre, som nesten ikke kan bli ødelagt. Hvis foreldrene har problemer med å oppfylle sin foreldrerolle, la småbarnene gråte i flere timer eller ikke gripe inn, hvis søskenene er ekstremt kranglete, kan denne tilliten bli ødelagt. En ødelagt tillit til foreldrene i barndommen bidrar til å gjøre det vanskelig for den berørte personen å stole på andre mennesker senere.

Samtidig må årsaken til lav tillit ikke være barndom, men kan også ha blitt utløst av partneren. Hvis han eller hun alltid flirter med andre i partnerens øyne, er det ikke rart at den andre ikke føler seg oppmerksom og reagerer sjalu.

Hvis det til og med er kommet til svindel i partnerskapet, blir tilliten permanent ødelagt, og det tar lang tid å bygge opp sakte.

Hvordan kan man gjenoppbygge sakte ødelagt tillit til et forhold?

Hvis tilliten ikke har gått tapt uten grunn, men fordi for eksempel fordi man har lurt den andre, tar det lang tid for partnerskapet å gjenopprette seg fra det.

Det er viktig i dette tilfellet, at den mistenkelige partneren ikke har grunn til mistillit. Gjør ingen tomme løfter, men bevis på dine handlinger du vil endre, og du blir ikke involvert igjen i andre kvinner / menn.

Det kan være nyttig for deg å snakke i detalj med partneren din om hvorfor du har gått vill. Har du savnet noe i forholdet? Lyst du etter nærhet? Var du bekymret for sexet du knapt har i forholdet ditt?

For å snyte er det alltid en utløser! Bare når du er virkelig ærlig med din partner eller partner og du tør å snakke om utløsere som utløste dem, vet partneren at du virkelig bryr deg om forholdet, og du derfor vil jobbe med dette.

Du kan imidlertid bare takle dette forholdet sammen! Bygger ikke tillit på hans eller hennes side, selv om du prøver i flere måneder, gir partnerskapet lite mening. Bare når begge er virkelig klare til å jobbe med forholdet deres, kan man stole på å bygge opp.

For å øke hastigheten på prosessen, anbefaler vi at du prøver å bruke mye mer tid enn før. Bare kjør over en lang helg i en annen by! Prøv å få en forandring i hverdagen! Og viktigst, snakk om hva og hvordan du føler. Bare når begge kommuniserer sine følelser, vet de både hva som skjer i partneren og kan derfor svare på det.

Hvordan kan man bygge tillit når den andre er sjalu uten grunn?

Det behøver ikke alltid å være i et partnerskap for en bestemt sak som svindel, noe som fører til tap av tillit. Noen mennesker har rett og slett problemer med å stole på andre generelt. Som forklart i begynnelsen, kan det for eksempel være årsaken til dette i barndommen. Imidlertid er det like mulig at den som ble bedraget i et tidligere forhold, og anslått eksponentens mislighold på den nye partneren.

Personer med lav selvtillit har også problemer med å stole på deres partner. Fordi en negativ stemme alltid hvisker i bakhodet at kanskje en dag kan partneren bli kjent med en annen person som kan være mye bedre enn deg, hvem er finere, smartere eller mer vellykket.

Hvis partneren din også er jaloux uten grunn, kan du ikke forandre mye om denne situasjonen fordi problemet ligger hos partneren din. Igjen anbefaler vi at du søker samtalen og deg mangel på tillit og sjalusi i forholdet tema. Pass på at du ikke beskyldte partneren din, men vær rolig.

Hvis partneren din er ærlig med deg, vil han eller hun innrømme at hun ikke stoler på deg nok, og samtidig vil han eller hun innrømme at det ikke er ditt.

Denne oppfatningen er allerede et stort skritt i riktig retning. Fordi nå kan dere begge jobbe sammen, at partneren din lærer trinnvis for å vise sin tillit til deg og vise deg mindre sjalu.

Du går ikke i forholdet ditt, og du kan bare ikke bygge tillit igjen? Men du vil holde fast i partnerskapet, fordi han eller hun er din absolutte drømskvinne eller drømmen din? Deretter spørre om en flørtcoaching for menn eller et flørtingsseminar for kvinner. Våre kjærlighetseksperter diskuterer situasjonen med deg og gir deg råd om hvordan du arbeider med partnerskapet ditt. Så dere blir begge lykkelige igjen.

Del med venner

Legg igjen din kommentar