Uncharmant, uncharmanter, Trump? De største feilene i den amerikanske presidenten

Med Donald Trump er spøkelsene forskjellige - også i Tyskland.

Sjelden har det så mye skjedd i ett år på politisk nivå som i 2016. Blant annet var kunngjøringen av den nye amerikanske presidenten Donald Trump. Det som bare er planlagt i Tyskland, og Europa har dermed kommet.

Og som det var tilfelle før valget, gjør Trump også overskrifter nesten daglig som etablerende president, for det meste negativ. Enten med politisk innhold eller med menneskelig forseelse - hans sjarmerende måte forvirrer mange mennesker. Vi presenterer de siste fallgruvene til presidenten - og hvordan media reagerte.

Martin Schulz besøker FlirtUniversity

Det gjør fort på 19.03 runden - Donald Trump nekter håndtrykket med Merkel

At stemningen mellom Merkel og Trump ikke er basert på sympati og vennskap er velkjent. Imidlertid gir Donald Trumps nektelse om å gi Angela Merkel sin hånd for et bilde spørsmålstegnede spørsmål. Ved et fotografering i Oval Office, sitter begge side ved side og fotografene ringer dem til å riste hender for å ta et bilde av dette klassiske bildet.

Merkel ser på Trump og spør ham om han ønsker dette. Hvilken følger igjen? Ingen reaksjon. Til tross for klare og høye rop fra fotografene og Merkels etterspørsel, ser han ikke inn i rommet. En handling som siden har blitt omtalt mye i nettene. En virkelig sjarmerende oppførsel! Høyttalere i Det hvite hus sa følgende dag at Trump ikke forstod Merkels spørsmål akustisk.

Den barnevennlige Trump? Gråtende baby blir kastet ut av hallen

Den 03.08.2016 går det gjennom media: Donald Trump har et kampanjeutseende og fremmer seg selv og hans politikk. Mange tilskuere har dukket opp. Alt går etter planen til en baby i publikum begynner å gråte. Trump tar øyeblikkelig opp denne situasjonen og forklarer at han elsker barn mer enn noe annet.

Det skrikende barnet var sunt og vakkert, og det var akkurat det han ville ønske seg. Han har rett, fordi våre barn er vår fremtid. Men bare litt senere øker situasjonen. Barnet beroliger seg, men begynner å skrike igjen kort tid etterpå. Og Trump? Han forklarer at han bare spøkte og at barnet skulle bli tatt ut av rommet.

Veldig familievennlig. Enda mer uncharmanter, nedsettende og brazen mot familier og forventende foreldre, er det sannsynligvis ikke. Trump legger til at moren sannsynligvis ikke forstod at hans første uttalelse var ironisk, og hun trodde virkelig at det var greit for barnet å skrike mens han snakket.

Senere hevdet media at Trumps andre uttalelse var en vits og at barnet ikke hadde blitt sparket ut.

Pro Life vs. Pro Choice

Et annet kontroversielt problem, som allerede hadde gitt mye drivstoff under valgkampen, var Trumps holdning til abort. Et vanskelig tema, som også gir i Tyskland på internett for vanlige skittstormer og onde fornærmelser. Trump gjorde aldri en hemmelighet at han ikke bryr seg om aborter, og at han er en pro-life-representant.

Så vanskelig som beslutningen er for eller imot abort, viser Trumps ekstreme anti-abortssentiment sin foraktige holdning til kvinner. Han viser at han bare har liten empati, og kvinner etter hans mening kan bli tvunget til en bestemt rolle og bør: Den forventende mor.

Men bare fordi dette problemet er så eksplosivt, er de berørte kvinnene minst hjulpet dersom de blir dømt av publikum. Det som hjelper er utdanning og en fungerende helseforsikring, noe som gjør det mulig for unge kvinner i en viss alder å få pillen gratis eller med en liten sum penger og dermed å forhindre det trygt.

Kritiker er fornærmet på grunn av hennes utseende

Hva gjør en person når han ikke lenger vet hvordan han skal hjelpe? Han fornærmer. Så Trump fortalte den kjente TV-presentatøren Rosie O'Donnell, som vurderer Trumps politiske vei svært kritisk. I stedet for å kommentere Rosie O'Donnells uttalelser, forklarer Trump bare at han lurer på hvordan en slik fett og stygg person gjorde det til tv, og hvis han var hennes sjef, ville han brenne henne på grunn av hennes utseende. Hallo? Er det fortsatt ubøyelig?

Det skandaløse intervjuet fra året 2005

Da Trump plutselig ble tatt seriøst av media, oppstod et intervju med Trump fra 2005 plutselig i oktober 2016. I dette forklarer han sin flirting og måten han nærmer seg.

Hans uttalelse om at han ikke venter for lenge, men bare kysser motparten direkte, kan være i ettertid, kanskje ikke som politiker en god uttalelse, men er ikke forkastelig. Problemet er imidlertid den delen han forklarer at han som en berømt mann har råd til alt. Blant annet tar kvinner rett og slett skrittet.

Hans kone Melania avstander seg fra dette intervjuet og forklarer at slik atferd er uakseptabel. Og Trump? Dette beklager offentlig. Men om han virkelig forandret seg, eller bare ønsket å berolige den sint folkemengden, er det selvfølgelig i stjernene.

Uncharmant, uncharmanter, Trump? En ting er sikkert, i sin karriere så langt skinner han ikke med høflighet og respekt for kvinner. Tvert imot. Vi kan fortsatt se frem til det som vil forandre seg under Trumps politikk for både amerikanske statsborgere, europeerere og tyskere. En ting er sikkert: Trump vil holde oss på tærne, og hans feil er ikke å riste hendene med Merkel har absolutt ikke vært den siste.

Er du interessert i familiepolitikk? Da kan disse innleggene også være interessante for deg:

Del med venner

Legg igjen din kommentar