Sensuell femininitet - Hva betyr dagens samfunn av kvinne?

Hva er femininitet?

I dag, når begrepet "kvinne" settes i munnen, skjer det ikke alltid i en positiv, meningsfylt kontekst. For eksempel er uttrykket "hun har en veldig feminin figur" ikke alltid ment som et kompliment til sine vakre kurver, men er ment å uttrykke at hun har et par kilo for mye på hofter.

Slike parafraser bidrar til å gjøre ordet "femininitet" lyd negativt til mange ører. Vår mening? Totalt tull!

Hva betyr begrepet "femininitet"?

Hva mener vi med en kvinne som utstråler mye femininitet? Å ha et kvinnelig utseende har i utgangspunktet ingenting å gjøre med figuren eller kroppen. Både veldig slanke og fyldige kvinner kan stå ved deres femininitet og understreke denne siden i seg selv.

Å være kvinne betyr å oppdage kvinnen i og presentere den til omverdenen. Kvinne betyr å bære den feminine i oss selv med stolthet til omverdenen. Hvorfor ikke vise kurvene vi har (selv smale kvinner kan ha en bred hofte, akkurat som damer med litt mer vekt kan kle veldig stilig og gunstig).

Hvorfor ikke leke med den kvinnelige sjarmen, bruk leppestift, sminke med sminke og mascara og gå på jobb med et par høyhælte sko og en forførende hip swing?

Å være kvinne betyr å være stolt og selvsikker ikke bare for din egen kropp og utseende, men også for ditt kjønn. Å være kvinne er ikke nødvendigvis forbundet med å være svak. Vi ser at kvinnlighet ikke står i kontrast til frigjøring, begge kan gå hånd i hånd.

Vår oppførsel kan være kvinnelig eller motsatt

Femininitet refererer også til den indre holdningen til seg selv. Det betyr, til tross for frigjøring, ikke alltid å vise seg fra den sterke siden, men også å kunne formidle til mannen følelsen av at han er vår beskytter og vår sterke skulder som vi er knyttet til kan lene seg mot.

Hvis vi presenterer oss som en veldig sterk og uavhengig kvinne ved første møte, får vi ofte menn til å føle seg usikre og vet ikke hvordan de skal dømme oss.

Når en kvinne med kort hårklipp går inn i etableringen, erklærer fra begynnelsen at hun vil ha separate regninger, gjør hun umiddelbart det klart at hun gjør en karriere og ikke vil begrense sitt selvbestemte liv til et forhold, at hun ikke vil ha brødvinnere ved siden av henne og når hun snakker om kvinnenes kvote, er det svært sannsynlig at mannen blir avskrekket av denne forekomsten.

Selvfølgelig har hver kvinne rett til å leve selvbestemt, å ha en kort frisyre eller å lage en karriere! Uansett! Men også karriere kvinner kan vise sin kvinnelige side ved å forstå det andre kjønn. Ved å øke bevisstheten om at menn føler seg skadet i deres maskulinitet, når de ikke kan hjelpe seg ut av jakken deres, når de forklarer at de ikke trenger en hjemmeforbedrende mann hjemme, og de selv kan endre dekkene på bilen sin.

Hvordan kan jeg oppdage min femininitet i meg?

I tider når skjønnhetsidealene blir mer og mer ekstreme og vi blir plaget av alle sider med annonser som viser oss hva den "perfekte kvinnen" skal se ut, blir vi i økende grad å miste kontakten med virkeligheten. I stedet for å akseptere og understreke vår femininitet styrer og undertrykker vi det. Vi skammer oss over våre store, store balder, vi aksepterer ikke at cellulitt ikke nødvendigvis forsvinner med sport, vi er ikke vant til det faktum at store bryst, som regnes som et symbol på femininitet, ikke er så stramme med alderen som det er foreslått for oss på tv.

Tid til å gjenoppdage og avsløre ens egen femininitet! Og dette begynner med den indre holdningen til ditt eget kjønn!

1. Lag opp med andre kvinner

Vennskap blant kvinner er mer komplisert enn blant menn. Altfor ofte sammenligner vi oss med den beste vennen som har gått i vekt, hvem har en ny partner, eller som endelig vil gifte seg og ikke kan behandle henne med lykke, selv om vi virkelig vil. Vi er sjalu og kan ikke gjøre noe mot disse negative følelsene.

Men hvorfor misunnelsen? Vi fører et fantastisk liv! I motsetning til kjæresten vår, kan vi flørt når og med hvem vi vil, tross alt er vi ikke bundet ned. I stedet for å se andre kvinner som fiender, fordi de er vakrere, slankere, bedre på jobben, eller fordi de er single og kanskje engang utfordrer vår partner, bør vi endelig forlate den negative holdningen bak og våre medmennesker som tilhenger og kjærester ser.

2. For å være vakker for en mann (eller for deg selv) betyr det ikke å sende inn og avstå fra frigjøring!

Det er ikke en forbrytelse å ha rød leppestift, et blyantskjørt og pumper som en trygg kvinne. Å være feminin og å oppføre seg feminin er ikke forbudt, tross alt er vi kvinner! Emancipation og en kvinnelig antrekk er ikke hverandre eksklusiv!

3. Kvinnenes syklus tilhører kvinnen!

Den månedlige blødningen kan være irriterende. Spesielt hvis det ledsages av tilhørende symptomer som kvalme, hodepine eller magekramper. Hvis da er strandferien fortsatt ved døren, synes menstruasjonen å bli den nye fienden til den moderne kvinnen. Det er sannsynligvis ikke noe tydeligere signal om kroppen vår, som påminner oss hver måned om at vi er fruktbare kvinner.

4. Vis og avslør dine følelser

Mange setter uttrykket femininitet synonymt med "mildhet", "empati", "tålmodighet" og "omsorg". Hvis vi avslører våre følelser i rette øyeblikk, kan vi understreke vår femininitet. Dette betyr ikke at vi burde briste inn i tårer på jobben fordi vår eks har avsluttet forholdet. Men det betyr at vi kan gråte foran venner og dermed stå for at vi er i dårlig form.

Å være der for andre og å gi trøst gir våre kolleger en følelse av varme og derfor også av femininitet.

Kvinner, du kan stå for din femininitet uten å bli ansett svak! Vær stolt av deg selv og bære selvtillit til utsiden! Vis ditt miljø som du liker å være kvinne!

Du lever et selvbestemt liv, men nå ser du etter en partner? Du vil ikke være alene lenger, men du kan bare ikke finne en mann som passer deg? Så er det på tide for oss å spørre om flørtcoaching for kvinner. Våre flygereksperter vil vise deg hvordan du gjør menn oppmerksomme på deg i hverdagen og hvordan du enkelt kan delta i samtale med dem. Slik at du endelig finner den rette. Vi ser frem til å høre fra deg!

Del med venner

Legg igjen din kommentar