Omega fiskeolie til gravide kvinder

Fisk bør ikke kun være der på fredage. Især for forventede mødre og deres babyer sætter i omega-fiskeolie enhver mængde umættede fedtsyrer med høje sundhedsmæssige fordele ved cirkulation og metabolisme.

Det er bedst at sætte på menuen to til tre gange om ugen fedt havfisk. De langkædede flerumættede fedtsyrer fundet i fiskeolie fra fede havfisk som laks, sild, makrel og sardin er meget gode for dit helbred. Selv for de ufødte skaber de en vigtig forudsætning for en sund udvikling af hjernen og nervesystemet.

Lad os først sejle ind i den videnskabelige verden bag de langkædede umættede fedtsyrer: de forkortes LC-PUFA eller LCP, ifølge deres engelske navn ("langkædede flerumættede fedtsyrer").

Af disse langkædede umættede fedtsyrer har arachidonsyre (AA, omega-6-fedtsyre) og docosahexaensyre (DHA, omega-3 fedtsyre) især en stærk indflydelse på udviklingen af ​​hjernen, det centrale nervesystem og øjets nethinden. Kroppen kan ikke producere begge fedtsyrer selv, så det afhænger af et tilstrækkeligt indtag gennem kosten.

Men ikke kun i fisk er disse langkædede fedtsyrer:

  • Alfa-linolensyre, den udgangs fedtsyre i omega-3-serien, findes også i grønne bladgrøntsager og i vegetabilske olier som linolie og sojabønneolie.
  • Omega-6-serien LC-PUFA'er findes hovedsageligt i plantefrø og olier som rapsolie, majsolie og solsikkefrøolie samt i æggeblommer og magert kød.

I graviditetens sidste trimester og de første måneder efter fødslen opbevares DHA og AA fedtsyrerne i barnets hjerne, når neuronerne multipliceres der. "LC-PUFA'er påvirker aktiviteten af ​​mange funktionelt vigtige enzymer i de biologiske membraner i nervesystemet og i neurotransmittermetabolismen. De er som sådan ansvarlige for finjusteringen af ​​hjernen og nervesystemet, "siger professor Dr. med. Berthold Koletzko, ernæringsspecialist ved University Children's Hospital München og formand for Stiftelsen for Børne Sundhed.

Fordelene ved omega 3 i graviditet og amning:

Og selvfølgelig kan sundhedsfordelene ved omega-3 fedtsyrer under graviditet eller amning også dokumenteres med videnskabelige undersøgelser:

  • I Det Forenede Kongerige er udviklingen af ​​verbal intelligens, fine motoriske færdigheder og social adfærd blevet undersøgt hos ca. 8.000 otte årige børn. Hvis mødrene havde spist mere fede havfisk under graviditeten, var resultaterne signifikant bedre.
  • I Norge viste en undersøgelse af fireårige børn, at de havde en 4-punkts højere intelligenskvotient, da deres mødre brugte DHA-rig olie under graviditet og amning.

Graviditet eller amning: Forventede eller unge mødre giver et meget godt grundlag for en sund udvikling af hjernen og nervesystemet i deres barn, hvis de regelmæssigt spiser fisk / fiskeolie og vegetabilske olier og frø.

Hvor meget omega 3 fiskeolie skal gravid og amme kvinder spiser?

Til dette professor dr. Koletzko konkrete tips klar:

  • Gravide og ammende kvinder bør i gennemsnit forbruge mindst 200 mg DHA pr. Dag. Dette kan opnås ved at spise en til to portioner fedehavsfisk om ugen (såsom sild, makrel og laks).
  • Friske babyer bør om muligt modtage modermælk. Hvis ikke ammer, skal LC-PUFA-beriget flaskefoder anvendes, hvis DHA-indhold er mellem 0, 2 og 0, 5 procent af det totale fedtindhold.
  • Mødre, der ikke kan lide fisk, kan opfylde deres behov fra berigede fødevarer eller med omega 3 fiskeolietilskud.
Del med venner

Forlad din kommentar