Lav karbo diett og fiber

Et lavt carb diett er en diett som relies nesten helt på karbohydrater. Energiforsyningen av kroppen er hovedsakelig beskyttet av proteiner og fettstoffer. Den store faren for lavt carb diett er mangel på næringsstoffer. Denne underernæring kan føre til alvorlige komplikasjoner i det lange løp. Proteiner og fett må kompensere for denne feilpasningen og konsumeres derfor i økt konsentrasjon.

Et overskudd av fett på det daglige kostholdet øker det fryktede kolesterolnivået. På den annen side kan for mye protein forårsake nyreskade. En annen ulempe forbundet med karbohydratmangel er det lave nivået av kostfiber. Fiber er for det meste mer komplekse karbohydrater. Alternativ alternativer under lav carb diett er sjeldne.

Hvorfor er fiber så viktig?

Fra navnet, mange irriterer og ekvaterer fiber med unødvendig ballast - noe som ikke stemmer. Selv om de har nesten ingen næringsverdi, er de uunnværlige i fordøyelsen og rensingen. Kostfiber stimulerer tarmaktivitet, forhindrer forstoppelse og stimulerer matfett. Sistnevnte trekk gjør dem spesielt populære når de mister vekt. Jo mer disse ufordøyelige plantebestanddelene er integrert i kostholdet når de mister vekt, jo mindre er næringsbehovet som sultesenteret signaliserer til oss i hjernen.

Kombinasjonen av fiber og vekttap bør være sunt til tross for all eufori. Under et lavt carb diett er utvalg av fiber svært begrenset. Derfor er det fornuftig å finne ut mer om dem i denne konteksten.

Fiber, også kalt fiber, er klassifisert som løselig og uoppløselig. Vannløselige fibre finnes spesielt i frukt og grønnsaker - vannløselig finnes i fullkornsprodukter. Sistnevnte har egenskapen til å binde mye vann og hevelse i tarmen sammen med chymen.

På grunn av større volum av tarmbevegelser stimuleres tarmaktiviteten, noe som fører til regelmessig avføring. Typen av fiberstoffer tjener tarmbakteriene som en egnet matkilde og stabiliserer tarmfloraen. Dette styrker i sin tur immunforsvaret. Vannløselige fibre oppløses i vannet og kan dermed deles av bakteriene i tarmene i energi.

Low carb dietter er ofte lav i fiber

Men å komme tilbake til nøkkelrollen av fiber under et lavt carb diett. Først og fremst bør mat som er rik på fiber og lav karbohydrater, forbrukes.

Grønnsaker som asparges, spinat eller brokkoli bringer denne konstellasjonen hjemmefra og er derfor ideell for et lavt carb diett. Hvilken fiber er absolutt ikke: Unødvendig ballast. Fordi helse og velvære begynner i tarmen.

Del med venner

Legg igjen din kommentar