LOGI diett

Mister vekten med LOGI logisk? LOGI dietten, også kjent som Stone Age dietten, er en lav karbohydrat diett. LOGI står som en forkortelse for "Low Glycemic and Insulinemic Diet", på engelsk: Kosthold for lavere blodsukker og insulinverdi. LOGI dietten sies å øke blodsukkernivået og insulinutslipp bare i liten grad. Grunnlaget for LOGI dietten er antakelsen om at stoffskiftet vårt fremdeles er programmert til «steinalderen».

Innhold av diettprofilen

 1. Opprinnelsen til dietten
 2. Kostholdet i detalj
 3. Kostholdets varighet
 4. Fordeler og ulemper
 5. vekttap
 6. Antall kalorier / poeng
 7. Sport og trening
 8. Tilleggsinformasjon
 9. ernæringsmessig vurdering
 10. prøven dag
 11. Lignende dietter
 12. eksperter Konklusjon

Opprinnelsen til dietten

Diettkonseptet i henhold til LOGI-metoden er basert på innsikt og forskningsresultater fra Prof. Dr. med. David Ludwig, Endokrinolog ved American Harvard University Hospital i Boston. Han introduserte i 2000 sin "Low Glycemic Index Pyramid". Den tyske ernæringseksperten dr. Nicolai Worm, forfatter av boken "Syndrome X eller en mammut på platen" tilpasset konseptet med LOGI pyamidene for det tyske markedet. Resultatet, boken om LOGI dietten og LOGI matpyramiden, som inneholder rødt kjøtt i motsetning til prof. Ludvigs matpyramide, ble utgitt i 2003.

Kostholdet i detalj

Protein som en matfett og den høye andel av vitamin og fiberrik frukt og grønnsaker er veldig positiv. Protein øker også litt matvarmeproduksjon (postprandial termogenese) i forhold til karbohydrater og fett. Det er imidlertid ikke mulig å øke stoffskiftet betydelig, siden den grunnleggende metabolisme nesten ikke kan endres av dietten.

Fettinnholdet med en andel på 40-50% av den totale kalori mengden er ganske høy, så det må tas vare på at de primære vegetabilske fettene forbrukes. Rødt kjøtt, som det er rik på mettet fett, bør bare spises i moderasjon. Forbruket av hvite melprodukter, søte drikker og søtsaker bør, som med de fleste andre dietter, unngås så mye som mulig.

Alle som spiser i henhold til LOGI-metoden, tilbyr et ganske stort utvalg av mat. Siden LOGI dietten er et lavt carb diett, er forbruket av karbohydrater sterkt begrenset, noe som vil ta mye å bli vant til. For eksempel blir typiske retter som brød, ris, pasta og poteter knapt forbrukt, og så bare en liten mengde. Siden mange vil finne det vanskelig å gjøre uten disse matvarene, anbefaler LOGI-metoden langsomt å redusere forbruket. Men fortsatt: hvem liker brød og pasta, vil ikke være glad i det lange løp med LOGI dietten.

LOGI-metoden er ikke rettet mot et raskt vekttap, men ser seg selv som en guide til en langsiktig diettendring. Langsom vekttap er bare en velkommen bivirkning. For de som vil holde vekten deres eller ønsker å miste 1-3 kilo over en lengre periode, er dette et godt alternativ. Overvektige mennesker som må miste mye, og de som vil bli kvitt noen få pund, vil bare nå sitt mål veldig sakte med LOGI-metoden. Hvis du vil miste vekt raskere med det spesielle matvalget basert på LOGI-pyramiden, vil du ikke kunne unngå å telle kalorier. Bare de som reduserer daglig kaloriinntak under kaloribehovet og dermed oppnår en negativ kaloribalanse, kan gå ned i vekt.

Boken på LOGI dietten gir mange anbefalinger, for eksempel: For eksempel, ta hensyn til kvaliteten på maten ("klasse i stedet for masse"), ikke være sulten, nyt maten og flytte mer. Hvis du hellere vil ta Internett, kan du prøve LOGI online diett. Du kan finne flere dietter her. Eller du lager diettfinneren og finner riktig diett for deg.

Diskuter i forumet: 5 kilo med lavt karb

De siste vurderingene fra deg

LOGI = virkelig logisk

Ukomplisert konsept som er veldig lett å forstå og følge. Jeg tar LOGI-metoden for andre gang nå, og jeg føler på samme måte som jeg gjorde for første gang: Jeg har det bra og reduserer vekten min i god tempo. Prinsippet er enkelt, maten pyramiden klar, reglene er ikke så kompliserte. Det er få karbohydrater, men du trenger ikke å gjøre det helt utenom. Også i restauranten eller til lunsj i jobben, kan konseptet brukes bra. Rettene jeg spiser kan tilby nok variasjon, slik at det ikke blir kjedelig og ensidig. For meg er LOGI mer enn "bare" en diett, det har blitt mer av et spiseprinsipp, når magen i buksene klemmer noe igjen. Les mer ...

LOGI er logisk og morsomt

Her er rom for en kort konklusjon! Jeg har gjort diettendringen til LOGI i 8 uker siden jeg har et metabolsk syndrom kombinert med overkropp i bukspyttkjertelen. Så jeg burde prøve LOGI-metoden fra dokumentet mitt. I mitt tilfelle, vær imidlertid oppmerksom på kaloriinntaket (på grunn av den høye overflødige vekten). Ser tilbake, det var lett for meg å holde fast i planen, og jeg har allerede mistet over 12 pund -> uten sulting! Mine blodnivåer har også blitt bedre, og jeg kan bare anbefale programmet. Les mer ...

Moderat lav-carb konsept

Lett å forstå og ikke for mye frafall. Pyramiden i boken gir en god oversikt over hva du bør spise og hva mindre. Etter en ikke vellykket Atkins diettuke prøvde jeg Logi-konseptet. Selv om jeg elsker karbohydrater, ønsket jeg å holde fast i et lite carb diett i ca 2-3 uker, fordi mine venner har hatt gode erfaringer med det. Så Logi-bok lånt fra en venn og satt av. Heldigvis var konseptet lettere å forstå og utføre enn Atkins karbohydrat telling. Jeg trengte ikke å gi opp mitt elskede brød helt, bare begrense meg sterkt. Men du må gjøre det med hver diett på en eller annen måte. Jeg likte spesielt pyramiden i boka - fordi det tydeliggjør klart hva du kan spise og i hvilken mengde. Fremfor alt fant jeg det godt at jeg kunne gjennomføre logipolitikken godt i løpet av uken (viktig fordi jeg ofte spiser utlandet ganske av profesjonelle grunner). Siden med pyramiden hadde jeg kopiert ut av boken og alltid der. Jeg mistet også - i 3 uker advarte det en god 4 kilo. Dette er ca 2 måneder siden, og jeg har vært i stand til å holde den oppdatert med disiplin og 3 ganger i uken. Mer ...
Del med venner

Legg igjen din kommentar