Konklusjon Relativ - Når partneren føler seg begrenset

"Jeg tror jeg ikke kan forholde seg. Jeg beklager. "

Det tok ikke lang tid for oss å bli forelsket i Luke. En sjarmerende mann som med sitt vakre smil visste hvordan han skulle få oss. I begynnelsen hadde vi fortsatt frykten for at han bare kunne være ute for rask sex, men dette viste seg å være en grunnløs gjetning.

I mellomtiden har vi vært sammen i et år, og faktisk lykkelig. Faktisk, fordi vi alltid merker at han beveger seg vekk fra oss. At han foretrekker å tilbringe helgene med vennene sine snarere enn hos oss. At han bare svarer tøft på spørsmålet om vi vil besøke våre foreldre sammen. At han nølende unngår spørsmål som angår en felles fremtid.

Dette spillet fortsetter til vi adresserer ham direkte. Hans svar? Han følte seg ulykkelig, begrenset. Han tror at han ikke kan forholde seg. Vi vet ikke hvor hodet vårt er. Har vi begrenset ham for mye? Har vi knust sin kjærlighet gjennom vår nærhet?

Hvor mye frihet er nødvendig i et sunt partnerskap?

Folk lever sitt behov for nærhet til partneren helt annerledes. Mens det er perfekt nok for noen par til å møte to ganger i uken og tilbringe kvelden sammen, kollapser en verden for andre når partneren dør med venner bare en gang i måneden.

Hvor mye nærhet av forholdet er godt, avhenger først og fremst av de to partnerens behov. Erklæringen "Jeg føler meg begrenset" betyr ikke nødvendigvis at forholdet truer. Det kan også bare uttrykke hva uttrykket betyr: at en partner vil ha mer tid til seg selv igjen.

Tid, bare for å lage noe til ditt hjerte innhold for å lage noe som han vet at det smaker bare han, og ikke partneren. Tid til å møte opp med vennene om kvelden for en øl og et par gutter eller til venner for noen cocktailer. Tid til å handle i fred uten å ha din irritert partner i slep. Tid som vi bare har for oss selv og kan bruke som vi ønsker.

Først og fremst er en ting viktig: kommunikasjon. Hvis vi føler seg begrenset, er det viktig å kommunisere dette, men på en måte som partneren ikke føler seg avvist. For eksempel, ganske enkelt ved å si "Jeg vil gjerne bruke mer tid med vennene mine igjen, noen ganger uten menn. Ikke klandre meg, men jeg vil gjerne gå ut på egen hånd for det, så vi tilbringer tid sammen i helgen. "

Det er viktig at partneren forstår det som han fortsatt elsker, men bare trenger en kveld for oss.

Hva betyr det når en person sier at han ikke kan forholde seg?

I utgangspunktet kan det såkalte forholdets manglende evne vanligvis bli delt inn i to typer. Type 1 er allerede en mental separasjon, men partneren er redd for det siste trinnet. Punkt 2 er en ekte tilknytningsangst.

La oss ta det første tilfellet under mikroskopet: Luke er ikke i det hele tatt ute av stand til å forholde seg

Et slikt forhold gir det store fordeler. Vi får regelmessig sex, vår partner koker regelmessig for oss og vasker vasketøyet vårt, det lever også bedre hvis du deler en leilighet.

Dette er alle gode fordeler som vi må gi opp hvis vi deler opp. Og det er her vi kommer til et kontroversielt punkt. Til et punkt som fører til at mange mennesker blir i et partnerskap der de ikke er helt fornøyd. Vi forblir sammen for enkelhets skyld, men ikke ute av lidenskap eller til og med ute av kjærlighet.

Dette innebærer imidlertid også i motsatt retning at vi ikke egentlig vil ha vår partner lenger. Vi foretrekker å tilbringe fritiden hos andre enn hos partneren hvis ren tilstedeværelse allerede er irriterende.

Hvis vi driller ned og partneren forteller oss at han ikke er i stand til å forholde seg, betyr det i det tilfellet bare beskrevet noe annet enn det han allerede har inngått partnerskapet, men tør ikke å tegne linjen. For forførende er bare fordelene med å samarbeide med oss, for lave er ulempene for ham, i stedet for å virkelig overveie å forlate oss.

Og vi? Vi er i limbo. I en stat hvor vi ikke vet hvor vi er. I usikkerheten om partneren fortsatt elsker oss og virkelig ønsker å holde seg til forholdet.

La oss snakke om det andre tilfellet - Lukas lider av frykt for forhold

Kanskje Luke bare snakket sannheten da han sa at han ikke kunne forholde seg, fordi han lider av en frykt for relasjoner.

Det er en rekke grunner for fremveksten av frykt for forhold. For noen er det det underbevisste sinnet som gjentatte ganger skaper bilder av barndommen, viser hvordan foreldrene blir skilt, og deretter bryter en ekkel Rose Krig ut.

I andre var det forårsaket av den grusomme avvisningen av den første store kjærligheten. Men sosiale problemer som mobbing og lav selvtillit kan også påvirke om noen er i stand til å bygge et sunt kjærlighetsforhold med en annen person.

Hvis partneren er redd for nærhet eller problemer med å innrømme følelser, er problemet ikke hos oss, men med vår partner. De viktigste fakta om relasjonsangst og hvordan du kan nærme dem, finner du her: Alt om relasjonsangst.

Ditt siste partnerskap brøt opp fordi exen din var ute av stand til forhold? Siden da er det vanskelig å finne noen som passer deg og lar deg slippe deg selv? Deretter spørre om en flørtcoaching for menn eller et flørtingsseminar for kvinner. Våre kjærlighetseksperter vil gi deg tips om hvordan du kommer i kontakt med det motsatte kjønn i hverdagen og flirter løst og uten frykt. Vi ser frem til å høre fra deg!

Del med venner

Legg igjen din kommentar