Første avtale med gynekologen - Hva kommer til meg i første undersøkelse?

Den første avtalen med gynekologen er alltid veldig spennende

Nesten hver ung jente er veldig spent på sin første avtale med gynekologen.

Spesielt siden unge kvinner, som aldri har vært i gynekologen, vet ikke hva de kan forvente der, har de ofte litt jitters før første medisinske avtale. Det er virkelig ingen grunn til spenning. Vi vil forklare hva som virkelig skjer med gynekologen ved første undersøkelse og hvorfor du ikke trenger å være redd i det hele tatt.

Du lurer på om han er på deg? Så du skjønner hva han virkelig føler:

Når går de fleste jenter til gynekologen for første gang?

For mange jenter, er den første gå til gynekologen når de har sin første, faste venn med hvem de kommer sammen veldig bra. Fordi så blir sex vanligvis et tema. Hvis en kvinne i Tyskland ønsker å ta anti-baby-pillen, trenger hun et resept fra gynekologen som vil gi det til henne etter en rutinemessig undersøkelse. Men selv om det ikke handler om pillen, vil mange unge kvinner være trygg på før den første gangen, at med dem "nedover" er alt greit.

Forresten: På gynekologen kan du også få råd om alternativene til pillen og generelt for hormonell prevensjon. For å være rettferdig må vi imidlertid innrømme at de fleste gynekologer råder unge kvinner til å ta pillen, da det er veldig lett å ta og sikkerheten er veldig høy.

Hvordan finner jeg en god gynekolog?

Det første praktiske kontaktpunktet for mange er Internett. Men hvis du bor i en større by, vil du oppdage at det er mange rutiner, som gjør beslutningen svært vanskelig. Et kriterium for eller mot en lege kan selvsagt være fjerning. Er treningen bra for deg til fots eller med buss?

For mange unge kvinner er det også spesielt viktig at den behandlende legen er en kvinne. For noe enda mer intimt enn en undersøkelse av det intime området, er det neppe. Det er forståelig at mange kvinner ikke vil gå til en mann for sin første undersøkelse.

Først og fremst anbefaler vi deg å bare høre på vennene dine. Har du venner der du vet at de tar pillen fordi de har en kjæreste, og de er fornøyd med legen sin? Da kan du i alle fall gi sine adresser og telefonnumre.

Det kan vel være at du må vente på din første avtale ganske lang tid (flere måneder). I noen byer er gynekologisk praksis håpløst overbefolket, og derfor kommer det til disse enorme ventetider. Ikke la det sette deg av. Enten bestemmer du deg for å vente lenger, eller du kan ringe til andre leger som har blitt anbefalt til deg.

Hvordan begynner den første undersøkelsen?

Når du kommer til gynekologen, trenger du ikke å bekymre deg for å måtte eksponere deg selv direkte. I stedet har du og legen en rolig samtale, der du diskuterer hvorfor du dro til ham. Her forklares alle slags spørsmål, for eksempel om du har en venn, om du allerede tar pillen, eller du vil la deg foreskrive og om dine dager allerede kommer regelmessig.

Mange jenter er redd for den berømte og beryktede gynekologiske stolen, men det er ingen grunn til å gjøre det. Allerede under forelesningen vil du legge merke til at legen din viser mye forståelse og beroliger deg veldig bra. Siden du er under undersøkelsen, anbefaler vi at du bruker en lang topp eller kjole på denne dagen, slik at du bare kan trekke den opp. Fordi du på denne måten føler deg mye mer avslappet under eksamen hos gynekologen.

Bare et lite tillegg: Undersøkelsen kan bare skje hvis du ikke har dagene dine (eller i løpet av perioden kan det bare skje på den første eller siste dagen hvis blødningen er svakere). Hvis dagene dine allerede er på jevne mellomrom, og du har beregnet at du vil ha din periode på eksamensdagen, sørg for å ringe i praksis, forklare fakta og utsette avtalen. Ikke bekymre deg, du vil ikke vente på en ny avtale så lenge som i begynnelsen.

Går undersøkelsen gynekologen?

Nei, du vil ikke føle noen smerte. Du vil legge merke til en slags press, men det handler om det. Totalt tar undersøkelsen bare omtrent fem minutter. Her skanner legen din mage og gjør et smør, som sendes til laboratoriet. Dette smøreprøver hvis ditt vaginale miljø er i orden. Det er det allerede.

Kan jeg gå til gynekologen uten ledsager hvis jeg er mindreårig?

Ikke bekymre deg, foreldrene dine trenger ikke å følge deg hvis du vil gå til gynekologen. Ikke engang hvis du ennå ikke har lovlig alder. Det er bare viktig at du har ditt helseforsikringskort med deg, fordi uten det kan ingen undersøkelse skje.

Likevel anbefaler vi deg å snakke med din mor om dette emnet. Fordi du har en venn, vil hun sikkert ha lagt merke til (eller umiddelbart kunne tenke på deg selv). Jo, en slik samtale med foreldrene er vanskelig, er ubehagelig og kanskje pinlig, men moren din vil være glad for at du er så ansvarlig, og du vil spørre gynekologen om forebygging, slik at du ikke blir gravid.

I tillegg måles gynekologen nesten alltid også blodtrykket, fordi dette gir legen din eller legen din informasjon om din generelle helse. Denne måling skjer vanligvis før hovedundersøkelsen. Også brystet ditt vil sannsynligvis bli skannet, og du vil ikke være i smerte her, det vil kile litt på det meste.

Alt i alt er det første besøket til gynekologen ikke en dato før unge kvinner må være redde. Legen din vil ta hele tiden i verden, gi deg råd, og selv undersøkelsen i seg selv vil ikke forårsake noen smerte. Den største overvinningen vil bare være for deg å hente telefonen og ringe der.

Del med venner

Legg igjen din kommentar