Hij heeft geen tijd voor mij: hoeveel werk verdraagt ​​een relatie?

"Hij heeft geen tijd voor mij"

- De beste baan is onderwerp nummer 1 in geschil in solide partnerschappen.

Elke ochtend staan ​​we op, springen onder de douche, maken ons klaar en gaan dan aan het werk. De werkplek is de plaats waar we het grootste deel van onze tijd doorbrengen. Geen wonder dat bijna elke waarde het leuk voor hem maakt en hij goed opschiet met zijn collega's.

De situatie wordt steeds vervelender wanneer steeds meer onbetaald overwerk verschuldigd is, men geen nee kan zeggen en de thuiszegen langzaam maar zeker thuis hangt. Vooral als er nog steeds kinderen in het spel zitten, creëert dit snel stress.

Als beide partners samenwerken, vergt dit veel organisatietalent, ze willen immers werkuren, schooltijd voor kinderen, huishouden en vrije tijd combineren. Niet zelden wordt dit een ruzie. Het werk hoeft niet altijd te leiden tot het uiteenvallen van een relatie.

Flirten op het werk

Waarom is de combinatie van werk en gezin zo gecompliceerd?

Als het paar geen kinderen heeft, werken ze meestal fulltime. Dus beide partijen voelen zich gelijk in de samenwerking, iedereen brengt thuisgeld mee dat hij kan besteden aan de dingen die hij wil. Het geld is immers alleen verdiend.

Met de zwangerschap van de vrouw verandert deze situatie. Natuurlijk zijn er nu veel kleuterscholen, maar slechts heel weinig vrouwen willen hun baby weggeven met slechts één jaar. Vaak resulteert dit in het verouderde rolmodel dat de geschoolde vrouw thuisblijft bij het kind terwijl de man fulltime werkt.

Dit kan tot frustratie leiden, omdat veel vrouwen vinden dat het huishouden en het alleen opvoeden niet voldoen. Maar het vinden van een nieuwe baan met part-time kinderen is niet altijd gemakkelijk. En ook de foto van de vader van het gezin is veranderd. De meeste mannen verlangen ernaar meer tijd met hun eigen kinderen door te brengen in plaats van alleen maar in het bedrijf te zitten.

Help, hij heeft geen tijd voor mij

Dus wat kan een paar doen als een van hen veel werkt en daarom het grootste deel van de tijd van huis is? Het probleem is vaak dat wanneer hij thuiskomt van zijn werk, hij uitgeput is van zijn tijd en knikt voor de tv. Op deze manier wordt de vrije tijd natuurlijk niet gebruikt voor parenactiviteiten.

Voordat u aan scheiding denkt, moet u met uw partner over deze situatie praten. Vaak voelt een van hen dat de situatie erg stressvol is, terwijl de ander niet beseft hoe weinig tijd hij nog heeft voor zijn partner of gezin. Houd ook in de gaten hoe lang deze fase is doorgegaan.

Misschien is er gewoon veel gaande in het bedrijf en binnen een maand is het spook voorbij? Of is dit al maanden of jaren zo? Want dan is het natuurlijk begrijpelijk dat iemand de relatie niet langer als vervullend ervaart, als men nauwelijks samen met de partner tijd doorbrengt.

Vaak hebben we de neiging om aan de ander te suggereren dat hij verdwaalt. Het heeft simpelweg in vele geesten van mannen gebrand dat de man het geld naar huis moet brengen en hij is verantwoordelijk voor de financiën. Het spreekt voor zich dat mannen verantwoordelijk zijn voor het gezin. Hier kan een gesprek nuttig zijn.

Als ze hem laat zien dat ze eindelijk werkt en dat hij niet de enige is die verantwoordelijk is voor het financieel behalen van de eindjes, kan het hem ook erg helpen. Dit legt een zware last op hem en misschien neemt hij ook de stap om zijn uren te verminderen.

Als beide bijvoorbeeld een deeltijdbaan hebben in plaats van één voltijd en de andere helemaal niet, leidt dit ook tot een beter begrip van de partner. Je werkt ongeveer evenveel, je kunt elkaar verhalen vertellen van de baan en begrijpen of een van hen een beetje moe is. Tegelijkertijd werkt niemand ter dood alleen om financieel te overleven.

De juiste recreatieve activiteiten kunnen helpen

Met weinig vrije tijd kan het helpen als de paar resterende vrije uren goed worden gebruikt. Dit betekent dat je in het weekend iets samen doet, zoals een reis naar een meer met een kleine boottocht of een ontspannen wandeling door de stad.

Gebruik de kleine tijd die je hebt. Wij mensen voelen een paar uur, die we actief met onze partner hebben doorgebracht, net zoveel meer voldoening dan meerdere dagen vrij, waarbij we alleen thuis met de partner zitten en de was doen.

Laten we gewoon een weekend in een andere stad gaan, het voelt als een korte pauze en we hebben het gevoel dat we veel tijd met de partner hebben doorgebracht. Daarnaast zorgen gezamenlijke activiteiten ervoor dat men niet alleen door elkaar leeft, maar dat men samen de gemeenschappelijke belangen nastreeft. Omdat een functionerende relatie altijd een actief proces is, waarin beide naar elkaar moeten streven.

Daarom is het zo ongelooflijk belangrijk dat je het onderwerp aanpakt wanneer het je stoort. Probeer een oplossing voor uw situatie te vinden. Als er helemaal geen verbetering is en u vindt dat uw partner niet langer in u geïnteresseerd is, kunt u natuurlijk ook overwegen of u gelukkiger zou zijn met een breuk.

U wilt uw relatie nog niet opgeven, maar weet niet hoe u deze moet opslaan? En u bent bang dat als uw situatie niet verandert, uw partnerschap mislukt? Bezoek dan een flirt-coaching voor vrouwen. Onze liefdescoaches pakken je relatieproblemen aan en geven je tips over hoe je actief aan je relatie kunt werken en wat je kunt doen om je partnerschap te laten zijn zoals het was.

Deel met vrienden

Laat je reactie achter