Ensomhed i alderdommen - hvad skal man gøre, hvis man føler sig alene?

Ensomhed i alderdommen - et fænomen, der fortsætter med at sprede sig.

Hvis du spørger unge mennesker, hvad de er bange for i alderdommen, nævnes mange forskellige aspekter. Fra fattigdom i alderdom til vanskelige sygdomme til ensomhed i alderdommen. Især det sidste punkt kan overraske i starten - trods alt er der flere og flere mennesker i verden som følge af den demografiske udvikling, især det ældre befolkningslag.

Men hvad der oprindeligt giver indtryk af, at ældre mennesker altid er i godt selskab, bedrager sig. Selv egne børn er ikke forsikring mod ensomhed i alderdommen. For mange er en af ​​grundene til at have børn, at de ikke ønsker at være alene i pensionsalderen og se børnebørn vokse op. Men flere og flere familier ender i konflikt. Børnene lever deres eget liv, ofte langt fra deres hjemby, og deres forældre sidder alene i deres ejerlejlighed.

Men hvordan kan man håndtere ensomhed i alderdommen? Og frem for alt hvad kan der gøres om det?

Ægte mandlige venskaber

Ensomhed i alderdommen og hvordan man håndterer det

Selv i en ung alder kan det ske, at følelsen af ​​ensomhed kommer over dig. Hyppige jobændringer og den mobilitet, der kræves af jobbet, fører til, at de kendte omgivelser går tabt igen og igen, skal omorienteres og nye venskaber skal opbygges igen.

Men hvad der stadig fungerer godt i en ung alder på grund af mobilitet og ens eget helbred, bliver et problem i alderdommen. Knæene gør ondt, hofterne gør ondt, og faktisk er hver meter, der ikke behøver at køres i ekstra, en lettelse. Ud over følelser af frygt for fremtiden og smerte ved fysiske lidelser tilføjes ensomhed.

Hvad kan der gøres i en sådan situation? Det kan være nyttigt, hvis du bor i den nuværende lejlighed i lang tid og dermed kender naboerne godt. Ideelt set bor nogle kolleger, der også er pensionister, i samme by.

Måske kan det organiseres, at i fremtiden en gang om ugen går du ud til aftensmad og behandler dig selv med et par glas øl? En slags Stammtisch, så at sige. Sådanne stammtiske er udbredt, især i mindre byer og landsbyer, fordi folkene kender hinanden og gerne vil kultivere kontakt med deres medmennesker.

Selvfølgelig er kontakten med omverdenen også afhængig af ens egen alder og sundhed. Hvis du kun er nyligt pensioneret, er der mange muligheder, der kan påberåbes. Måske vil din by holde en generel sports lektion for små penge? Eller er der en kor eller jadg klub? Generelt anbefales især klubber. Fordi med disse altid finder regelmæssige møder sted, hvor man kommer blandt mennesker.

Ensomhed kan også være et resultat af generel utilfredshed

Følelsen af ​​ensomhed er imidlertid ikke nødvendigvis nødvendigvis resultatet af at være alene. Selv din egen utilfredshed med det nuværende liv kan være en udløser. Hvis du ikke ved, hvordan du bruger din fritid, keder du dig hurtigt, som endelig sætter følelsen af ​​ensomhed. Men bare på dette tidspunkt kan noget let ændres.

Hvad med f.eks. Om din egen have er plantet lidt mere? Eller er der et projekt, der altid er blevet udskudt og endnu ikke tacklet? Så er det tid til at gøre det lige nu. Det kan f.eks. Være sprogkursus for spansk eller fjernundervisning på et emne, der altid har været interessant.

Selv kæledyr kan passere tiden og reducere følelsen af ​​at være alene. Hunde, katte, skildpadder og fugle er tilladt, som passer ind i dit eget liv og din egen mobilitet. Frivilligt arbejde kan dog også bidrage til følelsen af ​​at gøre noget for andre og værdsættes for det. Måske er det nu den perfekte tid til endelig at få en pc eller en smartphone og lære at håndtere den nye teknologi korrekt?

Der er mange muligheder, bare den rigtige ting skal findes.

Din egen holdning afgør, om der laves nye kontakter

Selvfølgelig starter det i en vis alder, det er lidt sværere at få nye venner end i en ung alder. Dette betyder ikke, at dette er umuligt.

Men hvor hurtigt noget ændrer sig i sin egen situation afhænger først og fremmest af ens egen motivation og attitude. Især når en vis alder er nået, kommer ofte negative tanker i hovedet, helt i den forstand, at "jeg er allerede for gammel, det er ikke mere værd" eller "uden min afdøde partner, vil jeg ligeglad At gøre det sjovt ".

Sådanne holdninger betyder imidlertid, at ensomhed bliver endnu stærkere i alderdommen, da der ikke er nok kontakt med omverdenen.

I stedet er det vigtigt at huske, at selv i alderdommen er det muligt at lære andre at kende. Måske findes ingen ny bedste ven eller bedste ven, som det er kendt fra sin tid som teenager. Men det er ikke målet. I stedet er det vigtigt at være i regelmæssig kontakt med andre mennesker for ikke at blive ensom.

Hvad skal man gøre om ensomhed? Her er flere tips:

Del med venner

Forlad din kommentar