Een relatie met een workaholic? Hoe stress te vermijden

In een partnerschap wilt u zoveel mogelijk tijd spenderen met uw partner.

Bovendien, als je verliefd bent, wil je de partner zo vaak mogelijk zien. Als we 's avonds alleen in bed liggen, missen we hem of haar en kunnen we nauwelijks wachten tot de volgende reünie.

We kunnen ons geluk nauwelijks geloven: dat we op een dag een man zouden vinden die zo aantrekkelijk en tegelijkertijd zo ambitieus is, dat we nooit hadden gedacht. Hij is het absolute tegenovergestelde van onze ex. Maar wat we nog steeds bewonderenswaardig en aantrekkelijk vinden, zijn we snel krachtig tegen de stroom in.

Heeft hij naast zijn werk nog iets anders in zijn gedachten? Zijn we überhaupt belangrijk voor hem? Zou hij de baan of ons kiezen als we hem naar de stembus zouden brengen?

Gebruik de tijd dat hij voor u werkt

Natuurlijk, het is vervelend dat hij tot laat in de nacht op kantoor zit en op de laptop werkt. Logisch gezien willen we dat hij niet meteen in het weekend uit bed springt en dat we samen rustig kunnen ontbijten.

Maar het positieve? We zullen ons nooit beperkt voelen in onze relatie met een workaholic. In plaats daarvan hebben we voldoende vrije ruimte die we voor onszelf kunnen gebruiken. Natuurlijk zijn we geïrriteerd als we iets hebben gepland voor een gezamenlijke avond. Maar wanneer het later op hem terugkomt, hoeft dat voor ons geen reden te zijn, gefrustreerd om de avond voor de tv door te brengen en te wachten tot hij thuiskomt.

In plaats daarvan, doe iets met je vrienden! Praat weer met je moeder! Teken opnieuw! Rijd sporten! In plaats van tijd te doden totdat hij thuiskomt, kunnen we hem zinvol opvullen.

Praat vroeg over je relatie

Als je je realiseert dat hij niet voor jou werkt met minder, dan is het natuurlijk een legitieme vraag, zoals het op een dag zou moeten, als je van plan bent om samen kinderen te hebben. Dit is een aspect waar je het allebei over zou moeten hebben.

Natuurlijk, zelfs met een dergelijk gesprek, is het belangrijk om kalm te blijven en objectief te spreken. Ziet hij zichzelf als de enige verdiener en de leverancier van het gezin? Heeft hij ooit gedacht dat ook hij als ouderschapsverlof man kan gaan? Zou dit voor hem zijn? Zou het een optie voor hem zijn om na een jaar te werken en de kost te verdienen, en hij stopt met werken op tijd en stopt met werken in de weekenden, omdat u genoeg geld heeft om aan uw inkomsten te besteden?

Verduidelijk deze aspecten. Trouwens: veel mannen zetten veel druk op de zwangerschap van hun partner en gaan veel meer werken. Dit leeft meestal ook permanent na de geboorte. Dit wordt verklaard door het feit dat ze vaak het gevoel hebben dat ze iets aan hun familie moeten kunnen aanbieden.

Doen we zelf ons deel, dat hij niet zoveel hoeft te werken als nu?

In de meeste partnerschappen en gezinnen met kinderen is het tegenwoordig gebruikelijk dat beide werken. Dit is natuurlijk niet altijd het geval. Het wordt problematisch als we zelf een hoge levensstandaard willen, maar helemaal niet werken of laagbetaald zijn en daarom niet veel bijdragen aan het huishoudbudget.

Misschien zijn we niet helemaal onschuldig aan het feit dat onze partner zo veel werkt? We waren tenslotte degene die de rondreis door de VS voorstelde en ook besloten dat de badkamer moest worden vernieuwd omdat we de oude niet meer leuk vonden?

Duidelijke regels kunnen helpen

Duidelijke afspraken en regels kunnen het paar helpen om voldoende tijd samen door te brengen. Voorwaarde hiervoor is natuurlijk dat beiden zich eraan houden.

Dus wat als u een vaste dag of meerdere uren per week plant, wat alleen maar voor u is? Dit kan bijvoorbeeld altijd de zondagavond vanaf 18 uur zijn. Dan doe je niets anders dan je op je concentreren. Het maakt niet uit of de relatie is aangekondigd of dat u op een verjaardag bent uitgenodigd: deze tijd is van u. Andere vergaderingen moeten worden geannuleerd.

Beschuldigingen brengen niets, alleen een rustig gesprek biedt oplossingen

Hoe meer frustratie er aan onze kant is, hoe moeilijker het zal zijn voor ons om normaal en rustig met onze partner over dit onderwerp te praten. Uiteindelijk is het meestal voldoende dat je mobiele telefoon gaat rinkelen om ons te laten ontploffen.

We zouden daarom het gesprek moeten zoeken voordat we ons zo ergeren. Het de schuld geven van een workaholic voor het niet nemen van voldoende tijd en het hebben van een schijnbaar onbelangrijke relatie doet weinig en helpt niet om de situatie te versoepelen.

In plaats daarvan moeten we rustig het gesprek opzoeken en ermee praten. In plaats van hem de schuld te geven, moeten we uitleggen hoe we ons voelen. Handige verklaringen over conflictbeperking kunnen bijvoorbeeld het volgende zijn:

  • Ik begrijp dat je van je werk houdt en ervan houdt. Toch zou ik het leuk vinden als we soms meer tijd samen doorbrengen.
  • Ik weet dat je graag werkt. Maar het zou me passen als we er allebei voor zorgen dat onze relatie niet wordt verwaarloosd.
  • Wat als we de tijd dit weekend gewoon voor onszelf gebruiken?

Een workaholic heeft vaak de interne angst om niet goed genoeg te zijn

Vaak heeft de omgeving een workaholic verkeerd, als je hem beschuldigt, houdt hij meer van zijn werk dan van zijn familieleden of zijn familie. In sommige gevallen is het waar dat sommige mensen van hun hobby een baan hebben gemaakt, het echt opgeslorpt hebben en daardoor niet opmerken hoe de tijd elke dag voorbij vliegt en ze hebben veel langer gewerkt dan gepland.

Er is echter ook het andere geval. Het geval dat de workaholic binnen bang is dat het werk dat hij doet niet voldoende is. Dat hij nog meer, beter, sneller en effectiever moet werken om de baas tevreden te stellen. Dat hij beter moet zijn dan zijn collega's, om niet het risico te lopen om in moeilijke tijden te worden ontslagen. In dit geval is het niet het werk of zelfs het plezier van het werk dat de workaholic ertoe aanzet meer te doen. Het is de faalangst die de arbeider onder zoveel druk zet.

Als hij na een lange dag op het werk thuiskomt en er is een slecht humeur, als de partner zich verwaarloosd voelt, zet dit extra druk op hem. Hij weet dat hij de mensen en dingen waar hij echt van houdt niet meer waarmaakt, en de stress wordt groter en groter.

Het is ook belangrijk om te weten waarom de partner net zo werkt als hij momenteel doet. Is het echt het plezier van het ding of het feit dat hij een absoluut werkpaard is, of is het de angst dat hij niet goed genoeg is voor de baas?

Ja, de relatie met een workaholic kan erg stressvol zijn voor de partner. Uiterlijk, wanneer er een gemeenschappelijk nageslacht is, wensen veel moeders die fris zijn geworden dat hij ook tijd doorbrengt met de kleintjes, terwijl hij vindt dat hij nog meer moet doen, zodat het gezin de eindjes aan elkaar kan knopen.

Zoals zo vaak is het belangrijk om samen een gesprek te zoeken. Het kan ook nuttig zijn om de werkverslaafde uit te leggen dat hij ook rustpauzes nodig heeft. Degenen die nooit rusten, die ook hun e-mails checken in het weekend en altijd bereikbaar zijn via de mobiele telefoon, zullen op een dag instorten onder de stress.

Je hebt je laatste relatie met een workaholic beëindigd omdat je zo veel geleden hebt dat hij nooit tijd voor je had? Sindsdien ben je op zoek naar de juiste partner, maar je kunt gewoon geen man vinden die bij je past? Vraag ons dan om een ​​flirtcoaching voor vrouwen. Onze flirt-experts laten je zien hoe je mannen bewust maakt van je dagelijkse leven en om contact met ze op te nemen. Je zult het ontdekken: het leren kennen van mannen en flirten met hen is gemakkelijk! We kijken ernaar uit van u te horen!

Deel met vrienden

Laat je reactie achter