Har du en trængsel frygt og ikke ved, hvordan man skal overvinde dem?

Er du bange for nærhed?

Mange af os er selvforstyrrede eller har været konfronteret med en person før: Tilsyneladende handler alt om et forhold. Begge som hinanden kommer man nærmere, og man bliver pludselig fortalt: "Jeg er ked af det, men jeg kan ikke binde mig tæt." Det er det. Og så hører vi aldrig fra denne person igen.

Kender du dette scenario? Derefter fik du sikkert en person, der lider af vedhæftede angst. Vi forklarer, hvad det handler om, og hvordan de berørte kan komme frem.

Hvad betyder det at lide af attachment angst?

Navnet "attachment anxiety" udtrykker meget godt, hvilket problem liderne har: Det er svært for dem at indgå et solidt partnerskab og virkelig blive involveret i det.

Bondageangst kan manifestere sig på meget forskellige måder. Ofte betyder denne frygt ikke, at de berørte ikke indgår partnerskaber, men snarere indgår et forhold, men deres adfærd er med til at forhindre partnerskabet i at fungere overhovedet.

Du finder følgende adfærd hos en person, der har problemer med vedhæftede angst:

Han eller hun taler ikke om de emner, der vedrører ham: Mange mennesker, der har attachment angst, deler ikke deres sande følelser med deres partner. Det er simpelthen ikke muligt for dem at lade de andre ind på dem.

Han eller hun taler ikke om en fremtid sammen. Generelt er der ikke rigtig tale om fremtiden. Også planlægning af ting som ferier eller andre ting er meget vanskeligt for ham eller hende, fordi han ikke ønsker at blive involveret i noget, der er så langt i fremtiden.

Mennesker med tilknytningsangst trækker ofte ud og rapporterer ikke om dage. De lader bare ikke noget om sig selv, som om de blev slugt af jorden.

Håndtere små ting

Han eller hun er ked af små ting? Igen kan dette være et symptom på vedhæftede angst. Selv for absolut intet bliver der diskuteret diskussioner og stridigheder. Som følge heraf når den berørte person eller person det punkt, hvor det følelsesmæssige forhold mellem de to partnere øges igen og igen.

Hvorfor har disse mennesker problemer med at binde sig til nogen?

Årsagerne til attachment angst er mange. Mange af de berørte vil faktisk have en stabil partner ved deres side, men samtidig er de bange for, at et partnerskab vil begrænse deres frihed for meget. Mange mennesker er ikke klar over, at et forhold ikke nødvendigvis betyder, at de hele tiden sidder sammen, men også gør ting uden partneren.

Endnu er andre væk fra det ansvar, der kan komme med et partnerskab. Især hvis partneren kan bringe børn ind i forholdet, er der stor frygt for at blive sat i rollen som "erstatningsparen" eller "erstatningsmanden" og ikke gøre det retfærdighed.

Hvordan opstår vedhæftede angst?

Hvorfor er det, at nogle mennesker har problemer med at deltage fuldt ud i et forhold? Oprindelsen af ​​fastgørelsesangst kan f.eks. Være i barndommen. De, som vidner i en ung alder, som forældrene bliver skilt og derefter leverer en sand mudderkamp, ​​eller som moren sidder græder på sengen, om aftenen efter aftenen, forbinder ikke emnet "ægteskab" og "forhold" med positive kvaliteter, men snarere Det kombinerer negative følelser som "stress", "vrede", "tristhed" og "frygt for fremtiden".

Hyppige udløsere for frygt for vedhæftning

En lignende udløser for fastgørelsesangst kan bestå i, at den berørte person oplever igen og igen med venner og bekendtskaber adskillelser, hvilket slutter på en meget dårlig måde.

Eventuelt tidligere har den involverede også haft et venskab, der er alt andet end godt for ham, fordi venskabet kun bestod af at "tage", aldrig at "give". Den berørte person har fået erfaring med altid at skulle passe på hinanden, nødt til at bøje sig til sine ønsker og altid sætte ens eget behov bag sig selv.

Også manglende evne til at blive involveret i et partnerskab kan skyldes, at man er bange for at savne noget i livet. Det kan jo være, at han møder nogen, der passer endnu bedre, som ser endnu bedre ud, som forstår ham endnu bedre osv.

Manglende selvkærlighed som en grund til attachment angst

Manglen på selvkærlighed er dog ofte årsagen til attachment angst. Hvem accepterer ikke og elsker sig selv, det er svært at forstå, at andre elsker ham som han er. Han kan ikke tro selv de største kærlighedsededer, såvel som? Den, som ikke elsker sig selv, kan ikke acceptere kærlighed. For hvor ellers kan andre elske ham, hvem gør han ikke selv selv?

Hvad kan der gøres mod vedhæftede frygt?

Det er vigtigt, at den pågældende bliver opmærksom på, at han lider af vedhæftede angst. For ofte er disse mennesker ikke opmærksomme på deres problem. Når de bliver spurgt, hvordan de forestiller deres fremtid, hører de ofte ord som "gifte sig", "opbygge et hus" og "få børn". Kun i virkeligheden sker denne sag aldrig, for så snart det kommer til et så alvorligt skridt, er disse personer væk og vil aldrig høre noget fra sig selv igen.

Slap af frygten for at have valgt den forkerte partner

Selv kvinder eller mænd, der klager over, at de altid kommer til det forkerte, lider ofte af attachment angst. "Han flyver til Australien i et år i næste måned" eller "Hun ændrer sit job og flytter til en anden by" er ingen sjove sammenfald i denne sammenhæng. I stedet er vedhæftede genert mennesker altid tiltrukket af dem, der ved, at der ikke etableres et fast partnerskab.

Den, der har problemer med fastgørelsesangst, skal være opmærksom på dette og undre sig over, hvad han virkelig er bange for. Dette trin er meget svært for mange, fordi det kræver ærlighed med sig selv. Og hvem kan lide at indrømme sine frygt og svagheder?

Selvreflektion: Spørg dig selv, hvad vores frygt virkelig er

  • Er vi bange for, at et potentielt forhold kan falde sammen, og at vi lider adskillelsen som en hund?
  • Er vi bange for, at vi gennem et forhold forsømmer andre sociale kontakter, det vil sige vennekredsen?
  • Tror vi, at vi ikke har ansvaret for at have et arbejdsforhold?

For kun hvis kausal forskning udføres, kan den der lider af vedhæftningsangst også bekæmpe det.

Det er vigtigt, at partneren påbegyndes lige fra starten og forstår at han samarbejder med en person, der lider af attachment angst. Denne forståelse hjælper begge sider til at reagere på hinandens ønsker, behov og frygt. At føre et godt forhold til en person, der i grunden er meget ubehagelig i solide partnerskaber, kan være en lang og stenede vej. Men hvis begge virkelig ønsker det forhold, så kan det fungere.

Du længes efter et partnerskab, men du kan bare ikke venner med interessante mænd eller kvinder? I mellemtiden har du absolut ikke lyst til at være den eneste i kredsen af ​​bekendte, der stadig er alene? Så spørg nu om en flirtscoaching til mænd eller et flirtseminar for kvinder. Vores flirtende fagfolk vil vise dig, hvordan du nærmer dig det modsatte køn i din hverdag, så du hurtigt finder den rigtige person. Vi ser frem til at høre fra dig.

Del med venner

Forlad din kommentar