The Midlife Crisis - Let op! Moeilijke fase op middelbare leeftijd!

De Midlife-crisis - moeilijke fase op middelbare leeftijd!

Iedereen kent haar en heeft al van haar gehoord: de beroemde Midlife-crisis. Mannen die plotseling scheiden en 25 jaar jongere vrouwen weghalen, een motorfiets kopen en opeens een compleet gekke hobby nastreven. Cliché of realiteit?

Midlife Crisis ... Wat is dat precies?

De Midlife-crisis beschrijft de levensfase van een persoon van middelbare leeftijd, die zichzelf de vraag van de betekenis stelt en zijn complete leven wil veranderen. De prestaties worden beschouwd en vervolgens als onvoldoende beoordeeld. Aldus ontstaat de drang naar beter, hoger en sneller.

Mannen en vrouwen kunnen door dit fenomeen worden beïnvloed. En dit is niet zo zeldzaam. Het is bekend dat ouder worden niet een picknick voor de mens is. Integendeel! Het lichaam breekt af, we krijgen rimpels en hebben de ene of de andere "tekenen van slijtage". De mentale vermogens, de intensiteit en het bereik van de lijnen nemen ook enorm af.

Dat laat ons niet koud, omdat we ons oude zelf heel goed kennen. Zo goed als het gisteren was. Waar is de tijd gebleven? De jongen vind ik de een of de ander beter. Omdat zo'n persoon graag zou willen concurreren met jongeren en jonge mensen in het algemeen. "Wie zou 50 moeten zijn? Zo oud als ik? Kijk hoe ouderwets hij is! "- wie jonger is en die modern is gebleven, is daarom ook de winnaar.

Midlife Crisis lijkt op het hoogtepunt van ons leven te zijn. We vragen ons af of de dingen nog beter zijn en meer willen. Maar dan komt het tijdperk tussenin: "Ben ik daar niet te oud voor?". Begin opnieuw en doe alles anders, dan willen deze mensen. Vooral een kans om alles beter te doen.

Momenten en beslissingen racen voorbij ons. De gedachten die ze spelen in de continue lus. De vraag "Wat als ...?" Laat ons niet slapen en ontspannen. Wat als ik de andere vrouw / man had uitgekozen? Hoe zit het met de andere auto? Het andere huis zou de betere keuze geweest zijn, toch? De huidige situatie maakt ons bang, overbelast ons of blijkt vreselijk te zijn. Dan is het tijd voor verandering. Er is een bepaalde routine opgetreden en die heeft je ook ingehaald. Elke dag vindt hetzelfde scenario plaats en het dagelijkse leven lijkt een eindeloze lus.

Wat te doen als mijn partner in een midlifecrisis zit?

Zodra de hele situatie in twijfel wordt getrokken, worden ook de partner en de relatie in twijfel getrokken. Het partnerschap lijkt in gevaar te zijn. De andere lijkt te veranderen. Hij / zij wordt als een vreemdeling. Andere onderwerpen lijken nu interessanter en de relatie tot elkaar wordt verwaarloosd. Nu moet je het gesprek zo snel mogelijk zoeken om misverstanden en conflicten op te lossen. Anders lijkt de betekeniscrisis alleen maar te intensiveren en te vermenigvuldigen.

De partner, die zich in de Midlife-crisis bevindt, mag onder geen enkele omstandigheid last hebben van aantijgingen van zijn partner. Want net zoals de situatie verergert en de negatieve gevoelens toenemen. Bovendien is het erg belangrijk om gemeenschappelijke plannen en doelen voor de toekomst te hebben. Samen kunt u diegene maken die u wilt bereiken in een dubbel pakket. Immers, het levenspad moet inderdaad samen worden genomen. Joint ventures, hobby's en reizen zorgen ervoor dat jullie allebei samen als een paar samen verder groeien. Dit kan de aandrijving belemmeren om de volledige verandering te willen.

Plots realiseert de partner zich dat het leven niet eindeloos is. Een einde is eerder in zicht dan 15 jaar geleden. Deze tijd moet daarom in elk geval worden gedeeld. Leer elkaar opnieuw kennen en schrijf nieuwe spannende verhalen.

Partner is nu volledig door en nu?

Je partner is nu volledig door en volledig veranderd. Je hebt alles geprobeerd en bent uiteindelijk traag van je zenuwen? Deze jeugdige houding en al de rest passen gewoon niet meer in je leven? Merk je dat je van elkaar afstapt?

Soms is het beter om aan de trekkoord te trekken. Relaties mogen natuurlijk nooit als een stuk afval weggegooid worden, maar je moet ook bepaalde limieten kunnen laten zien. Wie een relatie onderhoudt omwille van goedheid en oude tijden, mist het echte leven! Het is leuk en goed om jong te blijven - en vooral in het hoofd - maar kinderachtig gedrag is dan nogal contraproductief.

Je bent single sinds je uiteenvallen en je kunt gewoon geen vrouw vinden die bij je past? Je wordt ouder, je wilt een gezin stichten, maar je mist nog steeds de juiste partner? In onze flirtcoaching voor mannen laten onze flirtende professionals je zien hoe je actief kunt omgaan met, benaderen, flirten met, en zelfs hun aantal kunt krijgen in je dagelijks leven. Zodat u ook de juiste vindt. We kijken ernaar uit van u te horen!

Deze artikelen kunnen u ook interesseren:

Deel met vrienden

Laat je reactie achter