De derde kolom van de auteur Svea J. Held: "Ik kan mooie mensen zien"

"Ik kan mooie mensen zien"

Deel drie van de kolom door Svea J. Held | 1 | | 2 | | 3 |

Onlangs in de bakkerij. Een man in een blauwe werkkleding, met groengekleurde Iroquois, tatoeages in de nek. Bovendien, de lange, aufgehübschte blonde in office-pak. Ze bestelt een chocoladecroissant terwijl hij wacht op koffie en zijn gehaktballen rollen. Hij kijkt naar de dame en neemt plotseling luid de vloer:

"Homma! Wist je dat je een hamer bent van een hamer! "Talloze hoofden draaien zijn richting uit, zelfs die van de blondine die hem eerst irriteert, en kijkt hem dan lachend aan. "Bedankt, ik weet het." Hij knikt tevreden, neemt zijn ontbijt en draait zich naar de uitgang: "Goed. Een mooie dag verder voor je. "-" Ja, ook voor jou. En tussen haakjes: geil kapsel! Aan de universiteit had ik ook groen haar. Helaas kan ik dat niet langer in mijn werk doen. "Hij grijnst, begroet en hij is weg. Ze pakt haar papieren zak en gaat ook. Absolute tip. De beste scène in een lange tijd!

Om een ​​aantrekkelijke persoon te zien die zulke triviale dingen met een groot charisma doet, zoals de straat oversteken of betalen voor zijn boodschappen, is voor mij een plezierig moment in het dagelijks leven. Je wilt graag twee keer kijken en denken: "Wauw, dat ziet er geweldig uit!" Soms, als de situatie blijkt, zeg ik zelfs dingen als de schoenen zijn de explosie of een koele handtas. En de mensen zijn verbaasd en tevreden en nemen het compliment overdag.

Dit is altijd een leuk contact in het dagelijks leven, waarin mensen langs elkaar heen renden, iedereen in zijn wereld onderweg. Maar ik moet mezelf nog elke keer overwinnen en dat compliment durven zeggen. Men wil niet opdringerig of freaky lijken. Veel vaker blijft het onuitgesproken. Wat jammer! Soms overkomt het me dat iemand me onverwachts aanvult. Geweldige pet, geweldige jurk, geweldig haar. En elke keer, eerlijk gezegd, ben ik blij en ga een beetje overeind. Dergelijke vriendelijke woorden kunnen worden gebruikt om urenlang plezier te maken en te voeden - het is alles behalve natuurlijk om er een te krijgen. Een man is trouwens geen garantie hiervoor. Maar aan wie zeg ik dat.

De scène van dit ongelijke stel onlangs bij de bakker, was voor mij alleen om vreugde te horen. Ik vind zijn moed bewonderenswaardig. Hij geeft haar gewoon een spontaan compliment in de dag. Duidelijke, ondubbelzinnige verklaring. Zonder verwachting, zonder bijbedoeling, zonder domme nadering. Zoals een compliment zou moeten zijn: onzelfzuchtig en vanuit het hart. En ik weet zeker dat ze zelfs een paar centimeter groter was toen ze de winkel verliet dan ze al was. Want met alle zelfvertrouwen: zoiets zuigt als een spons! En je durft jezelf waarschijnlijk de volgende keer, omdat je weet hoe mooi het is.

Iets moois kijken is altijd opbeurend. Iets moois zeggen is een geschenk. Dus laten we onze ogen open houden, de mooie mensen om ons heen zien en een paar complimenten geven. Er zal zeker iets leuks terugkomen.

Je vond de kolom leuk? Kijk dan uit naar het vierde deel van de kolom, die gaat over mannen in onderbroeken.

Deel met vrienden

Laat je reactie achter