De angst voor vrouwen - Wat als mannen bang zijn voor het andere geslacht?

Als je met een vrouw praat, ben je bijna verlamd.

Het is niet alleen maar een gevoel van ongemak, opwinding of onzekerheid. Nee, het is echt eng.

Mannen die bang zijn voor vrouwen proberen zoveel mogelijk contact met het vrouwelijk geslacht te vermijden. Omdat het meestal heel ongedwongen situaties zijn die ze al uitdagen, voelen ze het normale leven buiten hun eigen vier muren enorm vermoeiend. Al het korte oogcontact met een vrouw in de tram of de vraag van de kassier, of men terugverdientijden verzamelt. Het wordt nog erger wanneer een vrouw terloops een persoon aanraakt, bijvoorbeeld omdat ze langs hem loopt en ze tegen hem aanvecht.

Iedereen die wordt beïnvloed door de angst voor vrouwen is niet noodzakelijk homoseksueel of een vrouwenhater. Wat is de exacte oorzaak van dergelijke angst, is nog steeds niet volledig begrepen. Het is duidelijk dat de basis van deze angst zich in de kindertijd ontwikkelt.

De getroffenen hebben het moeilijk in het dagelijks leven

Of het nu onderweg is naar het werk, wanneer u eten bestelt in een restaurant, op het werk, winkelen of in een andere situatie: zodra een vrouw in de buurt is en de getroffen mensen dan met haar moeten praten, komen ze hun limieten.

De angst voor het andere geslacht kan echter anders zijn. Terwijl sommigen bang zijn voor een mand of afwijzing (veel mannen hebben dit probleem), zijn anderen bang dat ze vanwege hun uiterlijk over het algemeen door vrouwen worden afgewezen. En nog steeds voelen anderen zich over het algemeen geïntimideerd door het andere geslacht, zodat een normale benadering nauwelijks mogelijk is.

Vooral voor de laatste groep is het moeilijk om een ​​normaal leven te leiden.

Hoe bestrijden mannen de angst voor vrouwen?

Een eerste stap in het verbeteren van de huidige situatie is dat de betrokkenen zich afvragen wat hun angst is. Vaak ontstaat dit door een verkeerd beeld van vrouwen. Omdat de getroffenen geen ervaring hebben met vrouwen, komt alle kennis die zij hebben over het andere geslacht van televisie of verhalen van vrienden.

Nare Stammtisch-leuzen in de zin van 'vrouwen willen gewoon geld', 'na de scheiding maken ze je plat' of 'alle sletten, behalve mama' dragen niet alleen bij om het beeld van vrouwen in een duidelijk daglicht te stellen. En romantisch getransfigureerde Hollywood-films tonen niet de realiteit, maar het meest gefilmd als gedoe tussen vrouwen, fraude, jaloersheidscenario's, enzovoort. Niets dat iemand een positief geheugen zou hebben.

Het is een cruciale stap wanneer patiënten zich realiseren dat vrouwen gewone mensen zijn, net als mannen. Vrouwen zijn geen fenomenen waar men bang voor moet zijn, noch wezens die op een voetstuk moeten worden getild en bijna niet toegankelijk zijn voor gewone mannen.

Breek uit je comfortzone!

Wie zijn angsten wil verslaan, moet ze confronteren. Getroffen mannen zouden geleidelijk moeten proberen te groeien. Eén maatregel is bijvoorbeeld om de kassier actief in de ogen te kijken en een mooie dag na het betalen te wensen. Of om extra in de bus te zitten op een vrije plek waar de Sitznachbarin vrouwelijk is.

Geleidelijk aan zou je moeten toenemen. In plaats van altijd langs het kantoor te rennen en een "hallo" met de collega's uit te drukken, kan een kleine vraag in de zin van "Wel, hoe is het werk?" Of "Een leuk weekend hebben?" Kost veel geld. Maar dit draagt ​​er ook toe bij dat de betrokkene leert dat hij deze "gevaarlijke situatie" ongedeerd overleeft.

Hoe vaker mannen die bang zijn voor vrouwen in een dergelijke situatie terechtkomen, hoe beter ze leren omgaan. En elke keer als ze bevestigd krijgen dat hun angst volkomen ongegrond is.

Wees niet geïntimideerd!

Als de getroffen mannen momenteel op een goed pad zijn, kan een kleine negatieve ervaring dat snel vernietigen, waardoor de angst toeneemt. Bijvoorbeeld, als hij net geprobeerd heeft een gesprek met een collega te beginnen, maar ze is enorm onder stress, heeft veel te doen en heeft dus short-tailed.

Als dit gebeurt, is het ongelooflijk belangrijk voor de betrokken persoon om te proberen te onthouden dat de misschien nogal grove toon niet de zijne was. Nee. Ze heeft alleen stress gehad en heeft het uitgedrukt, maar dit is niet persoonlijk tegen hem ingegaan. Je hebt ook dagen waarop je in een slecht humeur bent. En als we eenmaal in slechte conditie zijn, laten we ons helaas soms in onze omgeving achter.

Een belangrijke stap in het verbeteren van iemands eigen angsten is dus om in gedachten te houden dat afwijzing, onvriendelijkheid, etc. niet direct tegen onszelf gericht zijn en ook niets met ons te maken hebben. In plaats daarvan hebben deze negatieve eigenschappen alleen iets te maken met de persoon van wie ze uitgaan. Wie weet is ze misschien niet tevreden over zichzelf, haar leven, haar baan en laat haar omgeving dit nu voelen.

Niet elke vrouw kan sympathiek tegenover je zijn!

Misschien voel je je onzeker in de aanwezigheid van vrouwen omdat je net je vrije tijd in het verkeerde gezelschap hebt doorgebracht. Het is het natuurlijkste in de wereld dat we niet op dezelfde golflengte zijn met ieder mens. We sympathiseren meer met sommige mensen, minder met anderen.

Je negatieve ervaringen in de omgang met vrouwen kunnen daarom ook te wijten zijn aan het feit dat je tot nu toe weinig contact hebt gehad met de dames als geheel. Zodra contact is gemaakt, is het gewoon een vrouw geweest die absoluut niet op uw golflengte zat. Deze ervaringen hebben je altijd het gevoel gegeven dat alle vrouwen fundamenteel onsympathiek zijn.

Probeer jezelf te bevrijden van deze gedachte! Je hebt gewoon niet de juiste vrouwen ontmoet waarmee je bent omgegaan. Maar dit is niet het geslacht, maar gewoon de persoonlijkheid. Er zijn tenslotte mannen met wie je nooit vrijwillig zou afspreken en die je vaak vermijdt.

Zoek professionele hulp die u helpt om snel succes te behalen

Afhankelijk van hoe sterk de angst voor vrouwen in jou is geworteld, zul je niet in staat zijn om uit je eigen negatieve gedachten, angsten en angsten te komen. Dan raden we aan dat je ons absoluut om een ​​coaching vraagt. Omdat onze flirtcoaches jouw situatie heel goed kennen. Ze ondersteunen je actief. Je leert hoe je erin slaagt om je negatieve gedachten uit je hoofd te bannen en het andere geslacht met een positieve houding te benaderen. Omdat zelfs u een normale manier van omgaan met vrouwen kunt leren, heeft u alleen professionele hulp nodig, zodat u slaagt.

We kijken ernaar uit van u te horen!

De angst voor vrouwen en hoe je ertegen staat:

Deel met vrienden

Laat je reactie achter