5 redenen waarom je alleen kunt reizen

Wil je alleen reizen, maar ben je nog steeds onbeslist?

In het verleden was dit niet erg gebruikelijk, maar tegenwoordig wordt het steeds populairder: alleen reizen. Maar wie alleen voor de eerste keer alleen wil reizen, wordt vaak geteisterd door veel twijfel aan zichzelf. Moet ik echt alleen reizen? Hoe is het lokaal? Zal ik me niet echt vervelen? Kan ik het alleen regelen? Wat als ik mezelf niet aankan?

Er zijn veel voordelen aan alleen reizen. We zeggen niet dat reizen met een partner of een andere partner minder leuk is, maar dat je de moed moet hebben om alleen te reizen.

Hier zijn 5 redenen waarom je alleen kunt reizen!

Dus je krijgt seks op vakantie:

Alleen reizen dwingt je om onafhankelijk te zijn

Alleen reizen betekent dat we alleen zijn. Natuurlijk is dit logisch. Alleen op vakantie zijn, betekent echter ook dat je als zelfstandige moet werken. Dit begint met de planning. We moeten alleen beslissen welk land we moeten bezoeken. Wij zijn zelf verantwoordelijk voor het vinden van geschikte vluchten. Alleen wij moeten ervoor zorgen dat er een transfer van het vliegveld naar het hotel plaatsvindt. Trouwens, hebben we zelfs een hotel geboekt? Hebben we eerder de locatie van het hotel gecontroleerd?

We hebben niemand die ons de hele tijd vertelt, waar en op welke weg onze trein vertrekt naar de luchthaven of welke verbinding we moeten maken. Nee. We staan ​​er alleen voor.

Wanneer we eindelijk aankomen, beseffen we dat we opeens voor veel dingen moeten zorgen die we aan anderen hebben overgelaten. Ontdek welke routes we met de auto willen huren, vraag toegangskaarten in het Engels, vraag naar de route, etc.

Dit heeft echter ook enorme voordelen. Als u zonder reisgenoot reist, kunt u de dingen doen die logisch voor hem zijn. Hij hoeft niet de wensen van de ander te volgen, maar kan zelf bepalen waar hij naartoe wil en wanneer hij wil zien.

Het is ook positief dat je kunt doen waar je zin in hebt. Met een andere partner is het ook belangrijk om een ​​compromis te kunnen sluiten. Wil je naar de bar? Ga dan naar de bar! Wil je nog steeds snel naar de andere stad rijden? Ga dan naar de stad! Alleen ben je vrijer en, in die zin, onafhankelijker.

Alleen reizen zorgt voor meer zelfvertrouwen

Het feit dat we gedwongen zijn om zelfstandig te handelen wanneer we alleen reizen, verhoogt ook ons ​​zelfvertrouwen. Plots beseffen we dat bepaalde situaties waarin we altijd hebben geloofd dat we ze nooit alleen kunnen beheersen, heel gemakkelijk voor ons zijn.

Ineens is het niet moeilijk om actief contact te zoeken met andere toeristen of de lokale bevolking.

We hadden nooit gedacht dat het zo gemakkelijk zou zijn om 's avonds alleen uit eten te gaan, om in een café te gaan zitten zonder gezelschap, of om zelf naar een pub te gaan. Maar kijk eens, op de een of andere manier kunnen we het toch doen. En op de een of andere manier zijn we een beetje trots dat we zo onafhankelijk zijn.

Met elke avond dat we in bed liggen, beseffen we dat we veel nieuwe dingen hebben geleerd en opnieuw geprobeerd. We realiseren ons dat we perfect alleen kunnen reizen en alles kunnen plannen.

Als je alleen reist, ontmoet je meer nieuwe mensen

We weten het allemaal: wanneer we op vakantie zijn met familie of vrienden, maken we contact met andere mensen, zoals andere hotelgasten, maar we hebben er niet echt veel mee te maken. Gegroet, en dat is alles. We zijn druk met onze partner (s) en hebben meestal weinig interesse om nieuwe mensen te ontmoeten. Dat is waarom? We zijn tenslotte niet alleen.

Alleen reizen heeft precies het tegenovergestelde effect. Hier bent u socialer en staat u veel meer open voor nieuwe mensen. De meeste mensen die voor het eerst alleen op reis zijn, maken zich zorgen of ze ooit in contact komen met andere mensen of uiteindelijk hun hele vakantie alleen doorbrengen. Hier kunnen we je kalmeren. Uw twijfels zijn volkomen ongegrond.

Als u zich echt zorgen maakt over dit aspect, kunnen we u hostels aanbevelen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kamer met meerdere bedden. Nergens anders kunt u contacten gemakkelijker maken dan in hostels!

Vooral in Back Packer-steden kom je mensen tegen met hetzelfde doel als jij: reis de wereld rond. In hostels, op rondleidingen en excursies - overal ontmoet je nieuwe mensen.

Wilt u alleen reizen om een ​​nieuwe partner te vinden? Er zijn veel 'single travels' die je precies deze mogelijkheid bieden: alleen reizen en misschien zijn droompartner leren kennen. Let echter op de leeftijdsgroep van de reis!

Alleen reizen brengt nieuwe ervaringen met zich mee

Iets nieuws doen betekent altijd: nieuwe ervaringen! Sta open voor nieuwe dingen en reis alleen. Het kan in het begin veel twijfels oproepen, maar waarom zou je niet? Het zal je nieuwe en vele ervaringen brengen, zowel positief als negatief. Beide zullen u van nut zijn voor de toekomst. Slechte ervaringen zullen je leren, positieve ervaringen zullen je voor altijd vreugde brengen.

De verwachtingen kunnen tijdens de reis veranderen en je uiterlijk zal veranderen.

Nieuwe steden, nieuwe plaatsen, nieuwe cultuur, nieuwe mensen, nieuwe situaties: al deze dingen zullen je ervaringen en ervaringen geven die anders zijn dan die van reizen met iemand anders.

Als u alleen reist, zult u zichzelf vinden

Velen zijn bang dat alleen reizen verveling veroorzaakt. Maar veel mensen verwarren verveling met innerlijke vrede. Want eerlijk gezegd, is er iets beters dan je hoofd uitstappen en alleen ontspannen op het strand, in het park of in de hotelkamer? Na verloop van tijd heb je je vrede en ben je ver weg van het dagelijkse leven thuis. Dit is het perfecte moment om jezelf te vinden. Je leert jezelf beter kennen.

Met een begeleider kun je de ene of de andere keer meer doen van wat hij of zij wil. Dit is perfect en normaal, maar alleen reizen zal u helpen om beter te begrijpen wat u in de toekomst wilt.

Geen geld om alleen op vakantie te gaan? Je datums zijn gewoon niet goed verlopen en je bent al lang op zoek naar een partner, maar je kunt gewoon niet de juiste vinden? Meld je dan nu aan voor een flirt-coaching voor mannen.

Onze vliegexperts laten je zien hoe je vrouwen op straat succesvol kunt benaderen, flirten met hen en uiteindelijk zelfs hun aantallen krijgen. Zodat u niet langer eenzaam bent.

Deel met vrienden

Laat je reactie achter